АКТУАЛЬНО

Крим як “ахіллесова п’ята” Путіна: причини і наслідки вибуху на ВДК “Новочеркаськ”, за словами аналітика

Аналітик видання BILD, Юліан Рьопке, розглядаючи події навколо вибуху на ВДК “Новочеркаськ”, визначив Крим як “ахіллесову п’ятку” президента Росії Володимира Путіна. Згідно з його коментарів, цей півострів став об’єктом занепокоєння через кілька ключових причин.

Географічне положення Криму дозволяє розвідувальним літакам НАТО проводити моніторинг російських військових рухів над Чорним морем та отримувати важливі дані про радіопередачі. Це створює можливість для Збройних сил України (ЗСУ) отримувати актуальну інформацію.

Півострів знаходиться в зоні досяжності різноманітної української зброї, такої як ракети Storm Shadow та снаряди Patriot. За умови розміщення арсеналу у півострові, це може створити загрозу для російської інфраструктури в Криму.

Визнання Заходом невизнання анексії Криму Росією створює можливість для ЗСУ атакувати півострів з будь-якою наявною зброєю без порушення міжнародних стандартів.

Тисячі українців залишаються в Криму, незадоволеними окупацією. Це може призвести до формування мережі інформаторів, які будуть передавати важливі дані Києву та сприяти опору окупації.

У своїх коментарях Рьопке висловив припущення, що вибух на ВДК “Новочеркаськ” може бути результатом удару двома ракетами Storm Shadow, що є можливим засобом воздушного нападу на Крим. Ці події відзначаються великою важливістю перед надходженням виборів та підкреслюють слабкі місця в стратегії Росії стосовно Криму.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ