АКТУАЛЬНО

Криза в українському парламенті: ще троє нардепів позбавлені мандатів

Український парламент залишається в центрі політичних турбулентностей, оскільки ще трьох народних депутатів позбавили депутатських повноважень. Це призвело до нового антирекорду – у Верховній Раді залишилося лише 401 народний депутат.

Верховна Рада прийняла рішення про позбавлення мандатів мажоритарників Максима Єфімова з фракції “Відновлення”, Дмитра Шпенова (позафракційний) та Віталія Данілова з фракції “Батьківщина”, який виборов своє місце в парламенті під номером 16 у списку партії.

Зараз в Раді залишається 401 нардеп, і це стало новим антирекордом. Проте Віталія Данілова планують замінити іншим депутатом зі списку “Батьківщини”.

Перед цим в листопаді Віталій Данілов написав заяву про відставку з депутатського мандату з невідомих причин. Також у той самий період Дмитро Шпенов повідомив про своє рішення скласти мандат, обраний у складі Ради як безпартійний самовисуванець від Дніпропетровської області. Народний депутат входив до складу Комітету з питань правової політики.

На початку грудня своє намір вийти з парламенту оголосив також Максим Єфімов, народний депутат від групи “Відновлення України”. Він пояснив свій вибір тим, що планує організовувати життєдіяльність Краматорської громади.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ