АКТУАЛЬНО

Журналіст Олексій Печій втік з України під час закордонного відрядження

Український журналіст і ведучий Олексій Печій викликав хвилю обурення та обговорення в мережі, оголошуючи своє рішення не повертатися до України після закордонного відрядження до Брюсселя. Журналіст отримав акредитацію на Саміт ЄС, але вирішив залишитися в Європі, обіцяючи “продовжити інформаційну війну за Україну” з-за кордону.

Цей вчинок викликав осуд серед колег та громадськості. Генеральний директор медіахолдингу “Люкс” Роман Андрейко визначив його дії як “спалювання мостів” з колегами та попередив про можливі наслідки цього рішення.

Колишній заступник ЦВК України Андрій Магера зазначив, що Печій обслуговував єдиний телемарафон та вважає його вчинок зрадою, оскільки він підставив чесних журналістів і ускладнить їх відрядження.

Журналістка “Детектор Медіа” Юлія Лавришин вважає Печія “воїном іноземного фронту”, а журналіст Олександр Кравченко виражає сподівання, що українські та іноземні медіа не будуть співпрацювати з ним.

Ірина Геращенко висловила опікуна про можливі ускладнення відряджень для інших журналістів та підкреслила, що більшість українських журналістів чесно працюють на користь України.

Цей інцидент став причиною широкого обговорення в українській медіа-спільноті, а дії Олексія Печія викликали різкі реакції та обурення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ