АКТУАЛЬНО

Китай назвав НАТО “пережитком холодної війни” і закликав до невтручання у справи Азії

Представник Міністерства закордонних справ Китаю, Лінь Цзянь, заявив, що НАТО є “пережитком холодної війни” і закликав Альянс не втручатися у справи Азії.

Це заявлення стало відповіддю на зростаючу активність НАТО в регіоні та збільшення співпраці з країнами Азії в контексті російсько-китайських відносин та геополітичної напруги.

Так Пекін відреагував на декларацію саміту НАТО, де Китай назвали “вирішальним пособником” війни РФ проти України. Лінь Цзянь назвав ці звинувачення “упередженими, наклепницькими і провокаційними”.

“Без будь-яких доказів НАТО продовжує поширювати брехню, сфабриковану США, відкрито паплюжачи Китай, сіючи розбрат між Китаєм і Європою та підриваючи китайсько-європейське співробітництво”, – заявив дипломат.

Він закликав Альянс не посилювати свою діяльність в Азії.

“НАТО продовжує наголошувати на взаємозв’язку між безпекою Європи і безпекою в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Ми закликаємо Альянс залишатися в рамках своєї ролі регіональної оборонної організації в Північній Атлантиці. НАТО не повинно стати порушником миру і стабільності в Азійсько-Тихоокеанському регіоні або інструментом, використовуваним деякими великими державами для збереження гегемонії”, – йдеться в заяві.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ