АКТУАЛЬНО

Китай представив нову амбіційну стратегію щодо зайнятості

У Китаї планують створити понад 12 мільйонів нових робочих місць у поточному році. Це стало відомо на другій сесії Всекитайських зборів народних представників 14-го скликання, де уряд представив звіт про свою діяльність.

За результатами 2023 року ВВП Китаю зріс до понад 126 трильйонів юанів, що позначає збільшення на 5,2%. При цьому дохід на душу населення також зросли на 6,1%, а різниця в доходах між міськими та сільськими жителями зменшилася. Експорт електромобілів, літієвих батарей і фотоелектричних продуктів збільшився на майже 30%.

У найближчому майбутньому, за очікуваннями, економічне зростання Китаю буде приблизно 5%, а уряд планує створити понад 12 мільйонів нових робочих місць у містах. Прогнозований рівень безробіття складе близько 5,5%.

У 2023 році було створено 12,44 мільйонів нових робочих місць, а рівень безробіття впав до 5,2%. Зазначається, що офіційні дані щодо ринку зайнятості у сільській місцевості не надаються через специфіку факторів, таких як міграція робочої сили.

За словами The Wall Street Journal, світова економіка може знову стати свідком нової хвилі “китайського шоку”, подібного тому, який був наприкінці 1990-х та на початку 2000-х років. Економісти попереджають про можливість імпорту великої кількості дешевих китайських товарів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ