АКТУАЛЬНО

Різдвяна історія щастя: самотньому оленю в Англії знайшли пару

У Великій Британії одинокому “помічнику Санти” – північному оленю на імʼя Свен – вдалося знайти пару до найближчого Різдва.

Після трагічної втрати свого товариша по ім’я Клаус, Свен залишився в стані глибокого суму. Власниця ферми в Східному Йоркширі, 40-річна вчителька молодшої школи Сьюзі Райт та її сім’я, вирішили знайти йому нову компанію.

3-річною Дейзі з графства Дорсет обрали новою подругою для Свена, і виявилося, що це була “любов з першого погляду”.

Ферма Little Haven Farm у Йоркширі, придбана Сьюзі в жовтні 2020 року, вже була домівкою для північних оленів Свена і Клауса. Ці олені, також відомі як карибу, в англійському фольклорі супроводжують Санту під час роздачі подарунків. Свен і Клаус навіть допомагали місцевим школярам відчути атмосферу Різдва під час пандемії.

Втім, у вересні цього року Клаус раптово помер, і Свена розлучили з ним на період гону, коли самці б’ються рогами, визначаючи своє домінування. Свен, лагідний і прив’язаний до людей, ризикував померти від самотності, тож Сьюзі почала пошуки нового партнера в інтернеті.

За допомогою збору коштів в соцмережах фермі вдалося зібрати 4 тисячі фунтів стерлінгів. Дейзі була знайдена в графстві Дорсет, і після подолання понад 400 кілометрів вона знайшла новий дім поруч із Свеном в Йоркширі.

Спочатку зустріч між Свеном і Дейзі була трохи нервовою, але вони швидко знайшли спільну мову і зараз ділять їжу та ночують разом. Є надія, що вони можуть стати батьками у майбутньому.

“Ми не шукали самицю саме для цього, але природа дивовижна. Побачимо, що станеться”, – додає Сьюзі, власниця ферми.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ