АКТУАЛЬНО

Китай припинив переговори зі США про контроль озброєнь через постачання зброї Тайваню

У понеділок, Китай оголосив про припинення переговорів з Сполученими Штатами щодо контролю над озброєннями та нерозповсюдження ядерної зброї, звинувативши Вашингтон у продажу американської зброї Тайваню. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Китаю, Лінь Цзянь, за інформацією з видання Washington Post.

Зрив переговорів стався через кілька місяців після того, як дві країни провели свій перший офіційний діалог з цього питання майже через п’ять років.

«Останніми тижнями і місяцями, незважаючи на рішучу опозицію Китаю і неодноразові протести, США продовжували продавати зброю Тайваню і робили речі, які серйозно підривають основні інтереси Китаю і взаємну довіру між Китаєм і США», – сказав представник китайського МЗС.

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер назвав рішення Китаю «прикрим». Але заявив, що Вашингтон продовжуватиме зміцнювати безпеку союзників і партнерів у регіоні перед обличчям загроз КНР.

«Китай вирішив наслідувати приклад Росії, стверджуючи, що участь у контролі над озброєннями не може тривати, коли є інші виклики у двосторонніх відносинах. Ми вважаємо, що такий підхід підриває стратегічну стійкість. Це збільшує ризик динаміки гонки озброєнь», – сказав Міллер.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ