АКТУАЛЬНО

Китай ввів санкції проти трьох компаній США через продаж зброї Тайваню

У відповідь на продаж зброї Тайваню, Китай наклав санкції на три американські оборонні компанії. Це рішення було прийняте в той час, коли на острові відбулася інавгурація нового президента. Китай висловив рішучий протест проти військової підтримки Тайваню з боку Сполучених Штатів, заявивши, що такі дії підривають стабільність у регіоні та суперечать політиці одного Китаю.

Про це повідомляють AFP і Reuters.

Зокрема, американським компаніям General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems та Boeing Defense, Space&Security заборонено здійснювати “імпортно-експортний” бізнес у Китаї.

Вищим керівникам усіх трьох компаній заборонено в’їзд до Китаю, їхні дозволи на роботу будуть анульовані, а також їхні статус гостя та заявки на проживання не будуть схвалені.

Це одне з обмежень, яке оприлюднило китайське державне інформаційне агентство Xinhua, з посиланням на Міністерство торгівлі країни.

У понеділок Лай Цінде прийняв присягу як президент Тайваню, ознаменувавши початок історичного третього терміну поспіль для правлячої на острові Демократичної прогресивної партії, яка відстоювала демократію всупереч рокам загроз з боку авторитарного Китаю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ