АКТУАЛЬНО

Європейський союз висловив попередження Косову та Сербії щодо загрози, яка постає перед їхнім процесом євроінтеграції

Перед річницею підписання Охридської угоди між Косовом і Сербією, Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель висловив своє розчарування станом виконання угоди обома сторонами та попередив про можливі ризики для процесу євроінтеграції.

В понеділок виповнюється перший рік з моменту укладення угоди в Охриді, спрямованої на нормалізацію відносин між Косовом та Сербією.

“Згідно з цією угодою, обидва боки мали виконувати чітко визначені зобов’язання, але, на жаль, поки що ми спостерігаємо обмежений прогрес у цьому напрямі”, – зазначив Боррель.

Європейський союз нагадував про обов’язковість виконання угоди в повному обсязі, а будь-яке її порушення загрожує не лише інтеграції сторін у Європейський союз, а й пошкоджує їхню репутацію як надійних партнерів.

“Час розірвати це порочне коло криз та напруженостей і рухатися вперед до європейської ери. Чекаємо, що лідери обох країн продемонструють відповідальність та лідерство у виконанні угоди”, – закликав Боррель.

Нещодавно ЄС влаштував новий раунд переговорів між представниками обох країн у зв’язку із суперечкою щодо обмеження обігу сербського динара в північних косовських муніципалітетах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ