АКТУАЛЬНО

Китай завершив будівництво найбільшої в Світі нафтогазової платформ

Китай успішно завершив будівництво найбільшої нафтогазової платформи у світі, яка важить 17 тисяч тонн. Процес будівництва тривав 34 місяці, і вже наприкінці серпня платформу перевезуть до місця її встановлення у водах Саудівської Аравії.

Ця гігантська платформа буде використовуватися для видобутку нафти й газу на шельфі, а також для їх транспортування на суходіл для подальшої переробки. Вона оснащена сучасними технологіями, включаючи великі колектори, системи очищення трубопроводів і хімічної обробки, що дозволяє забезпечити ефективну і безперебійну роботу.

Платформа має вражаючу потужність: щороку вона зможе видобувати та транспортувати 24 мільйони тонн сирої нафти та 7,4 мільярда кубічних метрів газу. Для порівняння, це обсяг, який приблизно дорівнює восьми денним обсягам морського експорту нафти з Росії. Саудівська Аравія планує досягти таких показників після повного введення в експлуатацію нафтогазового родовища Мар’ян, на якому й буде встановлено платформу.

На відміну від багатьох країн, які протягом тривалого часу залежали від одного або кількох постачальників енергоресурсів, Китай завжди дотримувався стратегії диверсифікації. Попри співпрацю з Росією, яка часто пропонує енергоресурси за низькими цінами, Китай продовжує активно імпортувати нафту і газ від інших провідних країн-виробників, таких як Саудівська Аравія. Це дозволяє Китаю зміцнювати свої енергетичні позиції на світовому ринку і знижувати ризики, пов’язані з залежністю від одного постачальника.

 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ