АКТУАЛЬНО

Киян закликають дотримуватися маскового режиму та активно вакцинуватися із-за поширення COVID-19

У Києві ситуація з епідеміологічними захворюваннями залишається напруженою, і влада столиці вживає заходів для контролю та запобігання подальшому поширенню інфекцій, зокрема грипу та COVID-19. За перший тиждень 2024 року вже зареєстровано понад 10 тисяч нових випадків захворювання, при цьому підкреслюється те, що половина з них стосується дітей. На жаль, десятеро дорослих померли внаслідок хвороби.

Начальник Київської міської влади Сергій Попко наголосив на тому, що влада докладає всіх можливих зусиль для стримування епідемії, але також зауважив, що важливою складовою захисту є дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Влада Києва видає заклик мешканцям міста дотримуватися маскового режиму та активно вакцинуватися. Основним заходом для захисту від COVID-19 визнається повний курс із трьох щеплень, який, згідно з повідомленням, залишається безоплатним для всіх українців у 2024 році. Вакцинуватися можна у свого сімейного лікаря чи в пунктах щеплень у медичних закладах. Інформацію про місця вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я або звернутися до контакт-центру за номером 0 800 602019.

Наразі, у пунктах щеплень використовують вакцини “Janssen” (виробник “Johnson & Johnson”) та “Comirnaty” (“Pfizer”). Також доступна вакцина для дітей від 5 років (“Pfizer” – вакцина “Comirnaty” для дітей).

Сприяти вакцинації та дотриманню необхідних заходів безпеки є загальною відповідальністю кожного громадянина. Заходи влади мають на меті не лише контроль за епідемією, але і збереження здоров’я населення. Спільні зусилля та відповідальність громадян можуть виявитися вирішальними в подоланні цієї складної ситуації.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ