АКТУАЛЬНО

Київ цифровий: запущено спецпроєкт віртуалізації культурних пам’яток у 3D

“Київ Цифровий” та “Туристично-культурний хаб” представили новий проєкт віртуалізації, спрямований на цифрове збереження музейного надбання та туристично-культурної спадщини міста. Частина цифрових експонатів, які зараз недоступні через воєнний стан у музеях, стала доступною для перегляду онлайн, повідомляє пресслужба КМДА.

Онлайн-колекція включає Київські музейні скарби, шедеври з колекції Ханенків, традиційне святкове вбрання початку XX століття, перлини з Київської картинної галереї, кабінет Михайла Грушевського та аудіоекскурсії по музею видатних діячів української культури. Користувачі також мають можливість віртуально “прогулятись” Національним заповідником “Києво-Печерської Лаври”, Трухановим островом і локаціями, пов’язаними з Чорнобильською трагедією.

Петро Оленич, керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА, наголосив: “Ми зберігаємо українську культуру в цифрі, щоб кожен міг познайомитись із нею ближче.”

Пресслужба вказує, що проєкт виконує кілька важливих місій, таких як цифрове збереження культурної спадщини за зразком світових успішних кейсів з 3D-моделювання, доповненої реальності (AR) та віртуальної реальності (VR). Також він сприяє підвищенню обізнаності про столицю та надає можливість онлайн ознайомитись із Києвом та українською культурою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ