АКТУАЛЬНО

Лавров заявив про глобальну змову проти РФ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров нещодавно виступив з черговою заявою, що стала новим етапом у пропагандистській риториці Кремля. Лавров стверджує, що близько 50 країн світу нібито мають на меті “розвалити Росію”, створивши на її території залежний і підконтрольний простір.

Ці слова міністр озвучив під час свого виступу перед студентами та викладачами Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ). Лавров наголосив, що Захід начебто хоче перетворити Росію на слабку і вимираючу територію, де можна диктувати свої умови. За його словами, саме з цією метою була зібрана “коаліція з приблизно 50 країн”, яка нібито намагається розчленувати Росію.

Така риторика не є новою для Кремля. Ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році Володимир Путін регулярно звинувачував Захід у бажанні послабити Росію. Після початку війни ці тези стали одним з основних виправдань агресії проти України. У лютому 2023 року подібні заяви лунали і від колишнього президента РФ Дмитра Медведєва, який заявив, що якщо Москва припинить війну в Україні, Росію нібито розірвуть на частини.

Проте такі звинувачення постійно спростовуються лідерами західних країн. Президент США Джо Байден у лютому 2023 року наголосив, що Захід не має наміру знищувати чи контролювати Росію. Він зазначив, що США та Європа ніколи не планували нападати на Росію, а мета Заходу полягає у захисті України від агресії.

Очільник британського МЗС Джеймс Клеверлі також підкреслив, що Захід не прагне знищити Росію, а намагається допомогти Україні завершити війну, розв’язану Путіним. Він додав, що підтримка України спрямована на відновлення миру і безпеки в регіоні.

Такі заяви Лаврова виглядають як спроба посилити внутрішню мобілізацію та згуртувати населення Росії на тлі міжнародної ізоляції та економічних санкцій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ