АКТУАЛЬНО

Lifecell об’єднався з Datagroup-Volia

Консорціум інвесторів на чолі з французьким мільярдером Ксав’є Нієлем офіційно завершив угоду про купівлю та злиття українського мобільного оператора Lifecell із постачальником послуг фіксованого зв’язку Datagroup-Volia. Інвестиційна компанія Horizon Capital, яка брала участь в угоді, підтвердила це злиття.

Lifecell, третій за величиною мобільний оператор в Україні після «Київстар» та Vodafone, об’єднується з Datagroup-Volia, яка спеціалізується на наданні послуг фіксованого зв’язку та платного телебачення. Операція була схвалена після того, як у квітні київський суд зняв арешт з акцій Lifecell, частина яких належала російському мільярдеру Михайлу Фрідману, що перебуває під санкціями.

Згідно з повідомленням компанії Turkcell, що володіла Lifecell, вартість операції перевищує 524,3 млн доларів. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародна фінансова корпорація (МФК) підтримали угоду кредитами на суму 435 млн доларів.

Керівником новоутвореної компанії стане Михайло Шелемба, генеральний директор Datagroup-Volia. П’єр Данон, який мешкає в Парижі, залишиться невиконавчим головою наглядової ради.

Нове об’єднане підприємство обслуговуватиме близько 10 мільйонів абонентів мобільного зв’язку в Україні, а фіксована мережа забезпечить понад 4 мільйони місць підключення по всій країні. Ця інтеграція дозволить платформі пропонувати послугу Triple-Play, яка об’єднує мобільний і фіксований зв’язок, а також платне телебачення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ