АКТУАЛЬНО

Лукашенко шукає заміну Росії в торгівлі та економіці: Латушко розповідає подробиці

Президент Білорусі Олександр Лукашенко веде активну зовнішньополітичну діяльність, шукаючи нові можливості для співпраці та заміни Росії в торгівлі та економіці. Про це повідомив Павло Латушко, керівник Народного антикризового управління та голова Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі.

Останнім часом Лукашенко здійснив численні візити за кордон, зокрема, в Об’єднані Арабські Емірати та країни Африки, виявляючи інтерес до налагодження співпраці з Китаєм. Це свідчить про його намагання знайти нові торговельні та економічні партнери.

Відносини Лукашенка з російським президентом Володимиром Путіним вважаються напруженими, і, за словами Латушка, знаходяться в “найбільш холодній фазі взаємодії”. Росія не розглядає Білорусь як плацдарм для наступу на Україну.

“У Лукашенка проблеми з торгово-економічними відносинами”, – підкреслив Латушко.

Опозиційний активіст також зазначив, що рішення деяких питань між Лукашенком та Путіним так і не досягнуто, наприклад, у питанні з атомною електростанцією. Є труднощі із постачанням сільськогосподарської продукції.

Латушко додає, що Китай є першим потенційним партнером для Білорусі, і Лукашенко активно демонструє інтерес до співпраці з цією країною. Подальші розвиток подій в співпраці між Лукашенком та Путіним може виявитися показовим під час їхньої зустрічі напередодні нового року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ