АКТУАЛЬНО

Медведєв погрожує Берліну російськими танками

Заступник голови Ради нацбезпеки РФ Дмитро Медведєв, відомий своїми провокаційними заявами, знову опинився в центрі уваги через свої загрози на адресу Німеччини. Цього разу він заявив, що російські танки можуть з’явитися на Площі Республіки перед Рейхстагом у Берліні. Свою погрозу Медведєв озвучив у соцмережі Х, коментуючи статтю німецького видання “Bild”, яке пише про операцію ЗСУ в Курській області, що продовжує завдавати ударів по російським силам.

У своїй заяві Медведєв зазначив, що Німеччина гордо повідомляє про повернення своїх танків на російську землю, натякаючи на участь німецьких озброєнь у конфлікті в Україні. У відповідь на це, він заявив, що Росія зробить усе можливе, щоб її танки опинилися в самому центрі Берліна, прямо перед Рейхстагом.

Ця заява викликала хвилю обурення і стурбованості в Європі. Незважаючи на те, що подібні висловлювання часто вважаються частиною пропагандистської кампанії Кремля, вони не можуть бути проігноровані, оскільки демонструють агресивні наміри Росії.

Водночас у Німеччині тривають дискусії щодо обсягу військової допомоги Україні. Останнім часом заклик прем’єр-міністра німецької землі Саксонія, Міхаеля Кречмера, до зменшення військової підтримки України викликав критику навіть серед його однопартійців із Християнсько-демократичного союзу (ХДС). Заступник лідера фракції ХДС у Бундестазі Йоган Вадефул заявив, що Німеччина зобов’язана підтримувати Україну, враховуючи історичний контекст Другої світової війни, і наголосив на необхідності виконання цього морального обов’язку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ