АКТУАЛЬНО

Медведєв пригрозив ядерною зброєю у разі ударів по Росії західними ракетами

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв зробив заяву, яка викликала серйозне занепокоєння на міжнародному рівні. Виступаючи 31 травня, він попередив, що Росія може відповісти ядерним ударом у разі, якщо по її території будуть завдані удари західною зброєю.

Він сказав, що Захід помиляється, якщо вважає, що РФ не наважиться застосувати ядерну зброю.

«І скільки б не базікали відставні натовські пердуни, що Росія ніколи не застосує нестратегічну ядерну зброю проти України і тим паче окремих країн НАТО, життя набагато страшніше за їхні легковажні міркування. Ще кілька років тому вони твердили, що Росія не піде на відкритий військовий конфлікт із бандерівським режимом, щоб не посваритися із Заходом. Прорахувалися. Йде війна.

Із застосуванням ТЯО теж можуть прорахуватися. Хоча це буде вже фатальна помилка. Адже, як справедливо зауважив президент Росії, в європейських країнах дуже висока щільність населення. А для тих ворожих країн, чиї землі далі зони покриття ТЯО, є, нарешті, стратегічний потенціал”, – пише Медведєв.

Він каже, що це «не залякування і не ядерний блеф», оскільки «нинішній військовий конфлікт із Заходом розвивається за найгіршим сценарієм», «відбувається постійна ескалація потужності застосованої натовської зброї», а тому «виключити перехід конфлікту в його останню стадію сьогодні не може ніхто».

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США дозволили Україні бити по прикордонній території РФ американською зброєю.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ