АКТУАЛЬНО

Пісторіус закликав відновити обов’язковий військовий призов у Німеччині

Глава Міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус виступив із закликом відновити обов’язковий військовий призов у країні.

Відзначимо, що обов’язковий військовий призов був припинений у Німеччині у 2011 році, що викликає гостру нестачу кадрів у Бундесвері.

Пісторіус пропонує впровадити в Німеччині систему призову, подібну до шведської. За шведською моделлю, військовозобов’язаними вважаються всі юнаки та дівчата з 2017 року. Хоча вони проходять обстеження військової комісії на готовність до служби, призивають лише обмежену кількість осіб.

Поточно в Німеччині армійська служба є повністю відкритою для волонтерів, і жінки завжди були виняткові від військового обов’язку відповідно до Основного закону 1949 року. Впровадження шведської моделі передбачає зміну цих принципів.

Військові експерти в Німеччині позитивно висловлюються про ініціативу, стверджуючи, що це єдиний спосіб привернути більше людей до Бундесверу та подолати кризу з кадрами. У ліберальній партії Вільної демократичної партії (ВДП), яка входить до правлячої коаліції, такий крок вже назвали “величезним втручанням у громадянські свободи”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ