АКТУАЛЬНО

Мелінда Ґейтс інвестує 1 мільярд доларів у захист прав жінок по всьому світу

Американська бізнесвумен і філантропка Мелінда Френч Ґейтс протягом наступних двох років передасть 1 мільярд доларів на благодійні ініціативи, спрямовані на захист та підтримку прав жінок у всьому світі.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Instagram.

«Десять років я спостерігала, як жінки та дівчата борються за те, щоб потрапити в глобальний порядок денний. Час жінкам та дівчатам встановлювати цей порядок самим», — написала Мелінда Ґейтс.

За її словами, 200 мільйонів доларів отримають організації, які борються за гендерну рівність та репродуктивні права жінок в США, 240 мільйонів доларів буде розподілено між 12 світовими лідерами, кожен з яких отримає по 20 мільйонів доларів для пожертв благодійним організаціям на свій вибір. Ще 250 мільйонів доларів будуть виділені організаціям, що працюють над покращенням психічного та фізичного здоров’я жінок у всьому світі.

Крім того, в газеті The New York Times вийшла колонка Мелінди Ґейтс, де вона висловила розчарування заявами, що зараз не найкращий час говорити про гендерну рівність.

«Десятиліття досліджень економіки, добробуту та управління чітко показують, що інвестиції в жінок і дівчат приносять користь усім. Ми знаємо, що економіки, де жінки беруть повноцінну участь, мають більше можливостей для зростання. Що участь жінок у політичному житті пов’язана зі зниженням корупції. Що мирні угоди є довговічнішими, коли в їх написанні беруть участь жінки. Скорочення часу, який жінки проводять у стані поганого здоров’я, до 2040 року може збільшити світову економіку на 1 трильйон доларів», — наголосила філантропка.

У своїй колонці Мелінда Ґейтс також звернула увагу на високий рівень материнської смертності в США, зазначивши, що найбільший ризик несуть темношкірі матері та жінки корінних народів США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ