АКТУАЛЬНО

Мільярдна угода: Vodafone продасть частку в іспанському бізнесі

Телекомунікаційний гігант Vodafone Group готовий продати понад 50% акцій свого іспанського підрозділу компанії Zegona Communications за більш ніж 5 мільярдів євро. Угода перебуває на стадії завершення узгодження деталей і може бути офіційно оголошена найближчими днями. Лондонська компанія Zegona виграла боротьбу з іншими претендентами, включаючи приватну інвестиційну фірму RRJ Capital.

Ця угода очікується в момент, коли телекомунікаційний ринок Іспанії, вже відомий своєю високою конкурентоспроможністю в Європі, готується до серйозних трансформацій. Orange SA і Masmovil Ibercom SA очікують схвалення регуляторних органів для свого об’єднання, яке зробить їх найбільшим оператором в Іспанії, випередивши Telefonica SA.

Угода в Іспанії стала предметом інтересу Vodafone понад рік тому, проте попередній генеральний директор компанії, Нік Рід, був змушений вийти на узбіччя, оскільки його конкуренти уклали угоди злиття, залишивши Vodafone за бортом. Після низки невдач і зниження прибутку новий генеральний директор, Маргарита Делла Валле, переглянув стратегію і вважав за краще зосередитися на “кластері” менших європейських компаній Vodafone.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ