АКТУАЛЬНО

“Опенгеймер” триумфує на Золотому Глобусі: найкращі фільми та телесеріали року

На цьогорічній церемонії вручення престижної американської кінопремії “Золотий Глобус” фільм “Опенгеймер” став найбільшим переможцем, визнаним кращим фільмом року. Режисер Крістофер Нолан, ведучи глядачів у захоплюючий світ генії та величі науковця Роберта Оппенгеймера, отримав престижний “Золотий Глобус” за кращу режисуру.

Чотири нагороди також дісталися фільму “Опенгеймер” в інших категоріях: Кілліан Мерфі був визнаний кращим актором у чоловічій драматичній ролі, Людвіг Йоранссон отримав премію за кращу музику, а Роберт Дауні-молодший був відзначений як кращий актор у чоловічій ролі другого плану.

“Бідні-нещасні”, картина режисера Лантімоса, стала мюзиклом року, отримавши вдруге поспіль нагороду за кращу жіночу роль у комедії/мюзиклі для Емми Стоун.

Серіал “Спадкоємці” виграв у категорії “Драматичний серіал року”, а “Ведмідь” став кращим комедійним серіалом. Міні-серіалом року стала “Гризня”.

У світі акторського мистецтва відзначилися такі артисти, як Кірен Калкін та Сара Снук (“Спадкоємці”), Айо Едебірі та Джеремі Аллен Уайт (“Ведмідь”), а також Стівен Ян, Алі Вонг (“Гризня”), Меттью Макфедієн та Елізабет Дебікі (“Спадкоємці”).

Хайао Міядзакі отримав премію за найкращий мультфільм за “Хлопчик та птах”, а “Барбі” стала центром уваги за найкращу пісню та касове досягнення.

Золотий Глобус, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси, є визначальною нагородою в світі кіно та телебачення. Ця престижна церемонія відбувається в Лос-Анджелесі кожного січня і визначає найкращі досягнення у світі кінематографу та телевізійних серіалів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ