АКТУАЛЬНО

Мінцифри запустили карту, за якою можна знайти інтернет під час вимкнення світла

Міністерство цифрової трансформації України та сервіс ЛУН.Місто уклали угоду про створення інтерактивної мапи провайдерів, здатних надати доступ до інтернету в умовах можливих енергетичних блекаутів, спричинених обстрілами енергетичної інфраструктури України з боку Росії. Ця ініціатива спрямована на забезпечення надійного доступу до інтернету в критичних ситуаціях.

Карта, що розробляється в рамках цієї угоди, надасть інформацію про провайдерів, які підтримують технологію передачі даних PON (Passive optical network). PON – це пасивна оптична мережа, яка не залежить від наявності електроенергії та забезпечує безперервний доступ до інтернету.

Інтерактивна карта буде доступна для всіх українців і допоможе їм легко визначити, чи підтримує їхній провайдер технологію PON. У разі негативної відповіді, користувачі зможуть знайти на карті найближчого провайдера, що надає послуги на основі технології PON, і укласти з ним договір про обслуговування.

Для провайдерів, які використовують технологію PON, буде потрібно встановити генератори або потужні батареї на своїх технічних майданчиках. Клієнтам, зі свого боку, достатньо буде підключити роутери до пауербанків. Така система забезпечує стабільну передачу даних, навіть за відсутності електроенергії в деяких будинках.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ