АКТУАЛЬНО

Міністр юстиції Малюська: Після 21 травня Зеленський залишиться легітимним

Міністр юстиції Денис Малюська висловив думку, що президент України Володимир Зеленський не втратить свою легітимність після закінчення п’ятирічного строку повноважень 21 травня 2024 року. За словами Малюськи, повноваження президента триватимуть до обрання наступного глави держави. Проте, він зауважив, що норми Конституції сформульовано не ідеально, що може створювати підстави для різних тлумачень та “теорій змови”.

Малюська відмовився коментувати можливість звернення до Конституційного суду з питання легітимності президента, вважаючи це запізно та навіть шкідливо, враховуючи поточну ситуацію в країні. Він зазначив, що зараз немає сенсу звертатися до суду, оскільки це може породити серйозні проблеми з комунікацією та безпекою в країні.

Щодо питання про дійсність указів та документів президента після 21 травня, Малюська підтвердив, що всі вони залишаються чинними. Він зауважив, що жоден президент не працював день в день, як це передбачає Конституція, тому це питання залишається в межах нормальної практики.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ