АКТУАЛЬНО

Міністри оборони США та Китаю провели перші переговори за 18 місяців у Сінгапурі

Міністри оборони США і Китаю, Ллойд Остін та адмірал Дон Джун, провели свої перші особисті переговори за останні 18 місяців у п’ятницю, обговорюючи попередні кроки управління військовою напруженістю. Це відбулося незважаючи на їхні різні позиції щодо Тайваню та Південно-Китайського моря.

Зустріч, яка тривала 75 хвилин, відбулася у Сінгапурі. Після того, як кілька представників адміністрації Байдена відправилися до Пекіна для переговорів про торговельні дисбаланси, обмеження на торгівлю технологіями та інші напруженості, зустрілися Остін і адмірал Донг.

Президент Байден заявив, що Сполучені Штати і Китай повинні підтримувати високорівневий діалог, щоб уникнути можливих криз. Проте військові питання залишаються найскладнішими у відносинах між країнами, де розбіжності можуть перерости в конфлікт, особливо в Тихому океані, де їхні кораблі та військові літаки зустрічаються.

Остін і адмірал Донг обговорили можливі кроки для запобігання нещасних випадків або непорозумінь. Остін пропонує провести телефонні переговори між китайським та американським військовим командуваннями, а також створити робочу групу з кризових комунікацій.

Представник Міністерства оборони Китаю висловив підтримку ближчого спілкування та обміну думками. Проте він був обережніший щодо графіку дзвінків між командирами та нової зустрічі групи кризової комунікації.

Напруга між США та Китаєм, особливо в Тихому океані, коріниться у давніх суперечках, таких як питання щодо Тайваню та Південно-Китайського моря. Пентагон попереджає про зростання агресивності китайських військових дій біля кораблів і літаків США та їх союзників.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ