АКТУАЛЬНО

Американські чиновники розкрили можливу реакцію Ізраїлю на напад Ірану

Американські чиновники розглядають можливу відповідь Ізраїлю на масовану повітряну атаку Ірану, яка відбулася минулого вихідного. За їхніми словами, відповідь Ізраїлю ймовірно буде обмеженою за масштабом і в основному буде спрямована на іранські військові сили та його проксі за межами Ісламської республіки.

Оцінка США ґрунтується на розмовах між американськими та ізраїльськими посадовцями, які відбулися перед атакою. Минулого тижня, коли Ізраїль готувався до можливої іранської атаки, ізраїльські чиновники інформували американських колег про можливі варіанти реагування.

Американські чиновники зауважили, що їм не повідомляли остаточне рішення Ізраїлю щодо можливої реакції на дії Ірану, і варіанти можуть змінитися.

Також вони підкреслили, що поки невідомо, коли саме може статись відповідь, але додали, що це може трапитись у будь-який момент.

Минулого вихідного Іран здійснив масштабну атаку на Ізраїль у відповідь на ізраїльський удар 1 квітня, який зруйнував дипломатичне представництво Ірану в Дамаску та призвів до загибелі іранських генералів.

Після відбиття іранської атаки на Ізраїль, у тому числі завдяки силам США, Франції та Британії, на Заході почали лунати заклики до Ізраїлю не розпалювати конфлікт ще більше.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ