АКТУАЛЬНО

Міністри країн G7 засудили агресивні атаки РФ проти зернової інфраструктури

Міністри торгівлі країн G7 висловили рішуче засудження агресивної війни Російської Федерації проти України і руйнування її зернової інфраструктури, як зазначено в спільній заяві, ухваленій за підсумками дводенних переговорів у місті Осака.

Міністри G7 наголосили, що ця агресивна війна Росії має жорстокий, неспровокований, необґрунтований і незаконний характер. Вони засудили руйнування інфраструктури експорту зерна України, що сталося під час вторгнення, а також висловили незгоду з одностороннім рішенням Москви про припинення своєї участі в зерновій угоді.

Міністри G7 підтримали право України на продовження експорту своєї сільськогосподарської продукції за оптимальними маршрутами.

Нагадаємо, за останні три місяці Росія, атакуючи припортову інфраструктуру України, знищила близько 300 тисяч тонн зерна. Проте у вересні вдалося вивезти 50 тисяч тонн агропродукції через тимчасовий коридор із чорноморських портів.

Ця заява G7 наголошує на міжнародній підтримці України в контексті її конфлікту з Росією і підкреслює важливість збереження сільськогосподарської інфраструктури та можливості експорту продукції для країни в умовах конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ