АКТУАЛЬНО

На Саміті миру лідерами буде представлена половина країн

Президентка Швейцарії, Віола Амгерд, оголосила, що близько половини з 90 країн-учасниць Глобального саміту миру у Бюргенштоці будуть представлені главами держав та урядів. У перебігу пресконференції, що відбулася у понеділок, вона зазначила, що інша половина країн буде представлена міністрами та іншими відомчими представниками.

По словам Амгерд, на саміті також будуть присутні представники ряду міжнародних організацій, включаючи ООН, а також представники Ватикану та Вселенського патріархату.

У своїй виступі щодо участі окремих країн, президентка Швейцарії заявила, що Туреччина підтвердила свою участь, але участь Бразилії та Південної Африки “офіційно не підтверджена наразі”.

“Проте, зрозуміло, список учасників може змінитися до останнього дня. Тому, можливо, ми зможемо остаточно визначити, хто буде присутній, а хто ні, до п’ятниці ввечері”, – додала Амгерд.

Президентка Швейцарії також зазначила, що на Глобальному саміті миру в Швейцарії візьмуть участь щонайменше 90 країн, серед яких половина представляє так званий “Глобальний південь” – Південну Америку, Африку, Близький Схід та Азію.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ