АКТУАЛЬНО

Нагорняк звинувачує політиків у дискредитації Енергоатому

Народний депутат від “Слуги Народу” Сергій Нагорняк спростував інформацію про можливу аварію на Південноукраїнській АЕС, яка стала предметом публікацій у ЗМІ та політичних спекуляцій. За словами Нагорняка, суперечки навколо відключення трансформатора біля АЕС є безпідставними і мають на меті підрив репутації державної компанії “Енергоатом”, яка об’єднує 30 тисяч працівників.

“Деякі депутати та експерти намагаються створити проблему на основі незначних інцидентів, що ставить під загрозу репутацію Енергоатому,” – заявив Нагорняк. Він зазначив, що ці дії пов’язані з політичними іграми, зокрема з наміром перешкодити розгляду законопроєкту про завершення будівництва двох нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Депутат підкреслив, що наявні технічні проблеми на атомних електростанціях не слід називати аваріями. Він також зазначив, що фейки та дезінформація про аварії активно поширюються російськими пабліками, що лише посилює дезінформацію в соцмережах.

Нагорняк наголосив, що у середині липня, коли один з трансформаторів на Південноукраїнській АЕС вийшов з ладу через надзвичайну спеку, це призвело до тимчасового відключення станції від мережі. Однак ця ситуація була правильно оцінена Міністерством енергетики, Державною інспекцією з ядерного регулювання України та МАГАТЕ, які підтвердили, що це не була аварія, а звичайне технічне відключення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ