АКТУАЛЬНО

Напередодні виборів США будуть примушувати Україну та Росію до переговорів

Сполучені Штати Америки активізували свою діяльність та готуються до президентських виборів, з метою тиснути на Росію та Україну у справі виконання домовленостей. Таку думку висловив член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу, Олексій Панич.

За його словами, якщо скласти таймінг надання Україні F-16, з якими тягнули так, щоби перші були цього літа, не раніше і не пізніше, з часом нових американських санкцій в частині п/з (з вересня), то випливають певні висновки.

“Складається враження, що Росію хочуть, з Путіним чи без, дотиснути до якоїсь домовленості про завершення війни якраз під вибори в США, щоби Байден мав цей козир. Мовляв, домовляйтеся зараз, бо далі, як бачите, все буде різко гірше. І так розрулити питання без ризику великої бучі типу WWIII. Якщо так, то і Україну, звісно, нагнуть під це також”, – заявив Панич.

За його словами, Україну чекає “дуже цікава осінь”. “Велика гра поволі наближається до кульмінації”, — додав експерт.

Нагадаємо, що Мінфін США 12 червня таки ввів проти Росії “пекельні санкції”. Наприклад, після накладення американських санкцій Московська біржа оголосила про припинення торгів доларом і євро з 13 червня та зупинку всіх торгів інструментами з розрахунками в доларах і євро.

Однією з перших на нові санкції проти Росії відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка пригрозила відповіддю для США. За її словами, РФ як завжди в подібних випадках не залишить без відповіді агресивні дії США, проте не вказала, яка саме буде відповідь Москви. Також нові обмеження прокоментував російський посол в США Анатолій Антонов, який як і Захарова без конкретики анонсував відповідь на дії Сполучених Штатів.

У свою чергу Дмитро Медведєв заявив, що США та їх союзники введенням нових санкцій проти Росії оголосили “війну без правил” тому Кремль рішуче відповість Заходу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ