АКТУАЛЬНО

Сіє розкол серед союзників Києва – Bloomberg про відкритість Москви мирним переговорам

Президент Росії Володимир Путін промацує ґрунт щодо готовності США вступити в переговори про припинення конфлікту в Україні, пише Bloomberg. Посилаючись на анонімні джерела, близькі до Кремля, новинне агентство повідомляє, що “сигнали” від Москви було отримано Вашингтоном у грудні через посередника, ім’я якого не називають.

Співрозмовники Bloomberg зазначають, що Росія може припустити можливість відмови від вимоги нейтрального статусу України та від вимоги до Києва не вступати до НАТО, однак наполягатиме на визнанні територій, які зараз контролюють російські війська.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков у відповідь на запитання Bloomberg зазначив, що Путін неодноразово заявляв, що Росія залишається відкритою для переговорів щодо України.

“Ми сповнені рішучості досягти наших цілей. І воліли б досягти їх дипломатичними засобами. Якщо ні, військова операція буде продовжена доти, доки ми не досягнемо наших цілей”, – додав Пєсков.

Своєю чергою, офіційні особи США заявляють, що їм нічого не відомо про пропозиції і вони не бачать жодних ознак того, що президент Росії серйозно налаштований шукати спосіб покласти край бойовим діям.

Відкритість Росії до переговорів – незалежно від її щирості, – пише Bloomberg, може посіяти розкол серед союзників України, ізолювати Київ і підірвати зусилля Володимира Зеленського заручитися підтримкою запропонованої ним формули миру, яка передбачає вихід Росії з контрольованих нею територій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ