АКТУАЛЬНО

Нардеп від Слуги народу підозрюється у підкупі чиновника криптовалютою Bitcoin

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру чинному народному депутату від фракції “Слуга народу”, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу Найєма. Це стало першою в історії антикорупційних органів неправомірною вигодою у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

За встановленими фактами, нардеп, який є членом комітету з питань антикорупційної політики, запропонував чиновнику хабар у криптовалюті Bitcoin на суму еквівалентну 50 тисячам доларів. У відповідь на це, він просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

Після передачі першого траншу на криптогаманець нардепа у сумі 10 тисяч доларів, правоохоронці оголосили про підозру та розпочали слідчі дії. Народному депутату вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею про пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.4 ст.369 КК України). Зазначається, що це важливий прецедент у роботі антикорупційних органів у сфері криптовалют.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ