АКТУАЛЬНО

НАТО може розмістити свою базу у Криму після деокупації: висловлення Джемілєва

Лідер кримськотатарського народу та народний депутат Мустафа Джемілєв висловив думку, що у випадку вступу України в НАТО, Альянс може розмістити свою базу у Криму після його деокупації. У співбесіді з виданням “Крим.Реалії” він підкреслив, що необхідно мати засоби оборони перед сусідом, який “озброївся до зубів” і має претензії до територій.

Джемілєв зазначив, що раніше відбувалися дискусії щодо майбутнього Криму після закінчення конфлікту. Згідно з його словами, перед повним вторгненням вони обговорювали можливість зробити Крим чисто курортною зоною, позбавленою військової присутності. Проте Джемілєв попереджав про те, що потрібно бути обачними, маючи на увазі агресивну політику сусідів.

Крім того, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив попередження, що у разі залишення Криму під окупацією це стане постійною загрозою для України та її незалежності. Він наголосив на тому, що це також загрожує економічному розвитку, оскільки у Чорному морі розташовані всі українські порти.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ