АКТУАЛЬНО

Російська агресія на сході України: найновіші події та загрози

У зоні конфлікту на сході України знову спостерігається загострення ситуації, яке свідчить про масовані наступальні дії російських військ, зазначив речник Сил оборони Таврійського напрямку, Олександр Штупун. За останню добу зафіксовано 72 бойових зіткнення, що є рекордним показником. Основні дії ворога спрямовані на Авдіївський та Мар’їнський напрямки, де використовується бронетехніка та авіація. Ворог за добу здійснив 15 авіаударів.

За словами Штупуна, втрати російських військ вже сягають майже 400 осіб, при цьому вони втратили 11 танків та 15 бронемашин. Важливо відзначити, що ворог кидає в бій особовий склад без екіпірування, і їх змушують знімати засоби захисту з поранених і мертвих бійців.

Станом на 11 грудня загальні втрати російської армії складають майже 340 тисяч вояків. За останню добу ЗСУ ліквідували понад тисячу окупантів. Було зафіксовано близько 50 штурмових дій, які одночасно відбувалися на різних напрямках.

Речник наголосив, що ворог має достатньо людського ресурсу і активно використовує бронетехніку, тому необхідно утримувати пильність та не недооцінювати його можливості. Очікуються спроби захоплення Авдіївки та Мар’їнки найближчим часом.

Ситуація залишається напруженою, і варто уважно слідкувати за подальшим розвитком подій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ