АКТУАЛЬНО

Не легітимний – Пєсков про Зеленського

Речник Кремля Дмитро Пєсков зробив нову заяву, звинувативши президента України Володимира Зеленського в втраті легітимності після завершення п’ятирічного терміну його перебування на посаді.

Виступаючи на “Фестивалі нових медіа” у Росії, Пєсков ще раз повторив пропагандистські тези Кремля про нібито нелегітимність Зеленського.

“Наш президент неодноразово заявляв, що президент Зеленський однозначно втратив свою легітимність”, — сказав Пєсков. За його словами, це питання може ускладнити мирні переговори, що ведуться для закінчення війни в Україні.

Термін президентських повноважень Володимира Зеленського сплинув 20 травня цього року, але вибори були скасовані через воєнний стан в Україні. Російська пропаганда активно поширює твердження про те, що Зеленський більше не є легітимним президентом. На думку Кремля, Україною має керувати голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Проте сам Стефанчук спростував ці звинувачення, зазначивши, що в Україні немає жодних сумнівів щодо легітимності Зеленського. Згідно з Конституцією України, повноваження президента завершуються лише після вступу в посаду нового президента. Через російську агресію та воєнний стан проведення виборів наразі неможливе.

 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ