АКТУАЛЬНО

Необхідність готування до майбутніх пандемій висловив генсек ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив необхідність готування до майбутніх пандемій та використання набутих уроків з COVID-19, зазначивши це у заяві пресслужби ООН.

У своєму виступі він наголосив на тому, що при настанні наступної пандемії необхідно ефективніше працювати. Гутерреш застеріг, що світ наразі не готовий до цього, і закликав готуватися та діяти на основі отриманих уроків від COVID-19. Він висловив обурення моральною та медичною катастрофою, коли багаті країни акумулюють та контролюють медичні ресурси в боротьбі з пандемією, та закликав забезпечити рівний доступ до діагностики, лікування та вакцин для всіх.

Гутерреш відзначив, що попереду — шлях глобальної співпраці, яка вимагає покращення спостереження за вірусами, усилення систем охорони здоров’я та виконання обіцянки про універсальне надання послуг охорони здоров’я. Він також зауважив на певному прогресі, згадавши про важливість високорівневої зустрічі щодо запобігання, готовності та реагування на пандемії у вересні, яка завершилася прийняттям декларації, що доповнює переговори стосовно угоди щодо боротьби з пандемією. Зазначивши це, Гутерреш виразив надію, що угода про боротьбу з пандеміями сприятиме створенню безпечнішого та здоровішого світу з універсальною системою реагування на спалахи захворювань.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ