АКТУАЛЬНО

Нетаньягу збирається зустрітися з Трампом

24 липня 2024 року прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу проведе зустріч із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. Про це повідомляє Times of Israel. Інформація про зустріч також була оприлюднена самим Трампом через його соцмережу Truth Social.

Згідно з повідомленням, зустріч відбудеться в резиденції Трампа Мар-а-Лаго в Палм-Біч, штат Флорида. Трамп зазначив у своїх дописах, що під час його першого терміну на посаді президента США було досягнуто миру і стабільності в регіоні, і він сподівається відновити ці досягнення. Експрезидент не розкрив точний час зустрічі, однак ймовірно, що вона відбудеться після виступу Нетаньягу в Конгресі США, запланованого на 14:00 за місцевим часом.

Ця зустріч відбувається на фоні очікування іншої важливої зустрічі: президента США Джо Байдена і прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу. Основною темою переговорів між Байденом та Нетаньягу стане питання звільнення заручників та угода про припинення вогню, яка наразі розглядається між Ізраїлем і ХАМАС.

Нагадаємо, що 13 липня 2024 року армія оборони Ізраїлю підтвердила вбивство командира бригади Хана-Юніса ХАМАСа Рафаа Саламе внаслідок удару на півдні Сектору Газа. Представники ЦАХАЛ вважають це вбивство значним ударом по військовому потенціалу ХАМАС.

У відповідь на ці події, 14 липня політичний лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія оголосив про рішення припинити переговори з Ізраїлем. Він аргументував це рішення масовими вбивствами цивільних осіб з боку Ізраїлю, а також «несерйозним ставленням Ізраїлю до переговорів і політикою зволікання та перешкоджання».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ