АКТУАЛЬНО

Досліджено: скільки років призначено для кожної особи

Нині немає нічого надзвичайного в тому, що людина досягла віку століття, адже таких індивідів у світі тисячі, і їхня кількість постійно зростає з роками.

Група італійських вчених з двох римських університетів вирішила розглянути, яким довгим може бути людське життя. З кожним роком у світі з’являється все більше довгожителів, і загальна тривалість життя стрімко зростає. Багато вчених працюють над тим, щоб розібратися, як максимально подовжити життя людині. Результати їхнього дослідження були опубліковані в журналі Science.

Вчені визначили, що точно встановити межі тривалості людського життя неможливо, але існує “гарантійний термін” – умовний строк, на який вистачає внутрішніх ресурсів. Цей термін було визначено – він становить 105 років.

Крім того, вчені встановили, що найважливіше – перетнути планку в 80 років. До цього віку ризик смерті постійно зростає, а після нього починає знижуватися і стабілізується. Більше того, у тих, хто дожив до 105 років, ймовірність пережити наступний рік збільшується на 10%.

Крім того, після 80 років ризик розвитку раку зменшується. Цю особливість вже відмічали вчені, що досліджують рак. Пік захворюваності спостерігається у віці 60-75 років, а потім ризик знижується. Це, ймовірно, пов’язано з впливом процесів старіння на ракові клітини.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ