АКТУАЛЬНО

Невідомі дрони атакували десять областей РФ, зокрема Москву

У ніч на 10 вересня Росія зазнала масованої атаки дронів, що вразила одразу десять областей. За даними Міністерства оборони РФ, російська протиповітряна оборона нібито знищила 144 безпілотні літальні апарати (БПЛА) українського походження. Найбільше постраждали Брянська, Московська, Курська та Тульська області.

Московська область: затримки в аеропортах та пожежі в житлових будинках

Мер Москви повідомив про дронову атаку в Московській області близько 2:30 ночі. Робота протиповітряної оборони активізувалася в округах Люберці, Раменське (аеропорт «Жуковський»), Подольськ і Домодєдово. Через це на деякий час була призупинена діяльність московських аеропортів, зокрема «Внуково», «Шереметьєво» та «Домодєдово». У районі аеропорту «Жуковський» після збиття дрона спалахнула пожежа на злітно-посадковій смузі.

В Раменському уламки дронів влучили в три багатоповерхові будинки, що спричинило пожежі. Постраждали щонайменше троє людей, загинула 46-річна жінка.

Брянська, Курська та інші області: наслідки атак

У Брянській області, за словами губернатора, постраждалих немає, але російські джерела повідомляють про значну активність дронів. Курська область також стала мішенню масованої атаки, зокрема, постраждав військовий аеродром «Халино», де розташовані літаки, що беруть участь в атаках на Україну.

У Тульській області уламки дронів впали на об’єкти паливно-енергетичного комплексу, але, за офіційними даними, серйозних пошкоджень немає. Липецька, Калузька та інші області також повідомляють про влучення уламків дронів без жертв.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ