АКТУАЛЬНО

Ні зброї, ні людей, ні бойового духу – Politico визнає, що Україна “скочується до катастрофи”

Україна дійсно програє, а Путін “ще ніколи не був так близько до своєї мети”, стверджує Politico. При цьому проблем у Києва стільки, що розв’язати їх, здається, вже не видається можливим, а похмурі настрої міцно вкоренилися як серед населення, так і серед офіційних осіб.

Сьогодні обіцянки Заходу підтримувати Київ “стільки, скільки буде потрібно” здаються українцям лише порожніми словами. Однак, як зазначає видання, справа не тільки в тому, що в українських військ закінчуються боєприпаси: через ослаблення західної підтримки країна відчуває “небезпечну нестачу чогось ще більш важкодоступного, ніж снаряди, – бойового духу, необхідного для перемоги”.

При цьому в перемогу, здається, вже не вірять ні цивільне населення, ні солдати, ні їхнє керівництво. Останнім часом такі люди, як Сирський, Кулеба і сам Зеленський, публічно визнають, що Україна перебуває у вкрай скрутному становищі і без допомоги Заходу приречена на поразку.

Тому сьогодні, на думку видання, стає дедалі очевидніше: ставка Путіна на те, що він зможе звести нанівець опір України та підтримку Заходу, виправдовується.

“Картина, що склалася з десятків інтерв’ю з політичними лідерами, військовими і простими громадянами, – це картина країни, що скочується до катастрофи”, – підсумовує Politico.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ