АКТУАЛЬНО

Нікол Пашинян відмовився від участі у саміті ОДКБ, вказавши на важливість співпраці з західними партнерами в питаннях безпеки

Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян вирішив проігнорувати запланований на 23 листопада саміт Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), який мав відбутися у Мінську. Про це повідомив вірменський уряд у вівторок, 14 листопада.

В ході телефонних переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком Пашинян висловив свою незгоду з участю у засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ та відмовився від візиту на саміт. Він також висловив сподівання, що представники ОДКБ розуміють його рішення.

Нещодавно Вірменія почала віддалятися від проросійського східного військово-силового блоку ОДКБ, роблячи акцент на співпрацю з західними партнерами в питаннях безпеки. Уряд офіційно визначив проблеми, пов’язані з їхнім членством у ОДКБ, і наголосив на важливості співпраці з західними країнами.

У вересні Вірменія вже взяла крок і відкликала свого представника в ОДКБ, який був ще одним вказівником на зміну пріоритетів країни в геополітичній арені. Цей крок підкреслює стратегічне бажання Вірменії спрямовувати свою політику безпеки в інший напрямок, віддаляючись від впливу ОДКБ і акцентуючи на відносинах із західними союзниками.

Ця відмова від участі в саміті ОДКБ може також спричинити нові обговорення та дебати щодо стратегічної орієнтації Вірменії в міжнародній арені, а також взаємин з іншими членами ОДКБ.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ