АКТУАЛЬНО

Німецька допомога для Сумської області: обговорення співпраці та плани на майбутнє

Сумська обласна військова адміністрація та посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер, зустрілися для обговорення продовження та розширення співпраці. За інформацією, яку оприлюднила Сумська ОВА у своєму офіційному Facebook-акаунті, за останній рік німецький уряд надав понад 65 мільйонів гривень допомоги для Сумської області.

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх висловив свою вдячність за підтримку та зазначив, що завдяки цій допомозі вдалося забезпечити генераторами прикордонні громади, які стали жертвами щоденних обстрілів.

У ході зустрічі також розглядались питання безпекової ситуації в області, заходи евакуації населення з 5-кілометрової зони, допомога у поверненні людей з окупованих територій, перспективи відновлення Сумщини, а також можливості реалізації інвестиційних проєктів та розвитку бізнесу.

Одним із обговорюваних аспектів була можливість міжнародної допомоги у створенні додаткових модульних центрів охорони здоров’я. Артюх висловив інтерес до створення потужного кардіоцентру у Сумах та звернувся до німецького посла із проханням про допомогу в цьому питанні.

Після офіційної зустрічі німецька делегація відвідала заклад професійно-технічної освіти в Сумах, чиї будівлі були зруйновані терористичним ракетним ударом у липні цього року. Це відвідування вказує на зацікавленість німецької сторони у відновленні та розвитку освітніх установ в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ