АКТУАЛЬНО

НКРЕКП пояснила: дозвіл на відключення боржників – необхідний крок для нормальної роботи енергосистеми

Уряд України вирішив скасувати мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг населенню через несплату, що є необхідним заходом для забезпечення нормального функціонування української енергосистеми. Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

“Це є необхідним кроком, який повинен значно підвищити рівень платіжної дисципліни. Для нормального функціонування енергосистеми України вкрай потрібні необхідні ресурси, і тому це була вимушена така міра”, – заявив Ущаповський.

Відповідаючи на питання щодо причини скасування мораторію на відключення боржників, голова НКРЕКП зазначив, що це рішення сприятиме покращенню рівня платіжної дисципліни. Він наголосив, що ті споживачі, які мають субсидію, фактично на 100% сплачують за спожиту електроенергію. Тимчасово скасований мораторій призвів до погіршення платіжної дисципліни тих, хто мав можливість сплачувати за електроенергію.

За словами Ущаповського, це рішення дозволить поліпшити платіжну дисципліну та забезпечити необхідні ресурси для нормального функціонування енергосистеми України. Нагадаємо, що Кабінет міністрів скасував мораторій на відключення боржників в кінці 2023 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ