АКТУАЛЬНО

Норвегія, Ірландія та Іспанія визнали Палестину незалежною державою

Норвегія, Ірландія та Іспанія сьогодні, 22 травня, оголосили про визнання Палестини незалежною державою.

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив, що палестинська держава є “абсолютно необхідною” для встановлення миру на Близькому Сході. “Коли ми визнаємо Палестину, ми можемо сильніше заохочувати інші країни підтримувати розбудову палестинської держави і притягувати її до відповідальності,” – сказав Стьоре. Рішення норвезького уряду набуде чинності 28 травня.

Глава іспанського уряду Педро Санчес також оголосив про визнання Палестинської держави з кордонами до Шестиденної війни 1967 року, включно з територіями, окупованими Ізраїлем після цього конфлікту. Іспанія намагається уникнути проблеми включення влади ХАМАС над Газою у це визнання. Рішення Іспанії також набуде чинності 28 травня після затвердження у Раді міністрів.

Єврокомісія зазначила, що рішення деяких країн-членів щодо визнання державності Палестини є їхнім власним національним рішенням і не координується на рівні ЄС через різні позиції країн.

Ірландія, Іспанія та низка інших країн-членів Євросоюзу розглядають можливість визнання Палестинської держави з 21 травня.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ