АКТУАЛЬНО

Новий концепт iPhone 16 з вертикальними камерами, сканером LiDAR і кнопкою дії з’явився в інтернеті

Компанія Apple, випустивши iPhone 15 і iPhone 15 Pro, вирішила зменшити відмінність між стандартними та “професійними” моделями цього року. Однак уже йдуть припущення про те, що може представити компанія в лінійці iPhone 16. Новий концепт смартфона від користувача @upintheozone показує перероблене розташування камер у моделях iPhone 16 і iPhone 16 Plus, а також присутність сканера LiDAR і кнопки дії.

У наступному році очікується значний революційний розвиток в лінійці iPhone 16. Професійні моделі будуть центральною подією, але компанія також планує значні оновлення для стандартних моделей. Останній концепт iPhone 16 відображає задню і передню панелі, передбачаючи вихід цього смартфона у вересні 2024 року.

Apple поступово розширює свою присутність у сфері доповненої реальності, освідчившись Vision Pro. Остання бета-версія iOS 17.2 включає можливість запису просторового відео для iPhone 15 Pro, використовуючи покращену апаратну частину камери та сканер LiDAR. Концепт iPhone 16 передбачає, що стандартні моделі також отримають цей сканер LiDAR.

На концептах видно, що сканер LiDAR розташований так само, як і в Pro-моделях. Це означає, що стандартні моделі вперше отримають цей датчик, який раніше був присутній лише у пристроях Pro. Крім того, концепт показує розташування сенсорів камери по вертикалі, відмінно від діагонального розташування в iPhone 13.

Автор концепту також припускає, що Apple замінить перемикач режиму звуку кнопкою дії на iPhone 16. Зараз ця кнопка присутня тільки в моделях iPhone 15 Pro, а в стандартних моделях використовується кнопка вимкнення звуку. Крім того, Apple планує оновити сенсори камери iPhone 16 за допомогою швидшого 3-нм чипу, який також використовується в моделях iPhone 15 Pro.

Покрім апаратного оновлення, Apple працює над впровадженням функцій генеративного штучного інтелекту в iOS 18. З цими нововведеннями iPhone 16 буде більш конкурентоспроможним, конкуруючи з професійними моделями інших компаній. Очікується, що Apple представить iPhone 16 у другій половині наступного року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ