АКТУАЛЬНО

Нові реформи очікують Чорноморський флот Росії після українських атак

Відповідно до зростаючої загрози з боку України, Міністерство оборони Росії розглядає плани по забезпеченню захисту Чорноморського флоту. Одночасно з цим, виникає можливість зміни керівництва флотом, пов’язана з цією ситуацією.

На думку експертів Інституту вивчення війни, заходи, які вживає міністр оборони Росії Сергій Шойгу для захисту флоту, можуть мати політичні наслідки, включаючи спроби приписати собі заслуги або перекласти провину в разі невдачі.

Українські дії в Чорному морі вже призвели до переміщення більшої частини сил флоту з Севастополя до менших баз, таких як Новоросійськ. За даними Стратегічного комунікаційного центру Збройних Сил України, до лютого 2024 року українські атаки призвели до втрат третини бойових кораблів Чорноморського флоту, у тому числі 24 кораблів та одного підводного човна.

Під час візиту до командного центру Чорноморського флоту в Севастополі, міністр оборони РФ Сергій Шойгу оглянув звіти про дії України та ефективність флоту. Він підкреслив необхідність регулярних тренувань і наголосив на встановленні додаткового озброєння для підсилення захисту.

Сергій Шойгу також наказав розмістити додаткове вогневе озброєння, великокаліберні кулеметні стрілецькі комплекси для боротьби з безпілотниками супротивника. Крім того, він ознайомився з доповіддю віце-адмірала Сергія Пінчука, який, за повідомленням, може зайняти посаду командувача флотом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ