АКТУАЛЬНО

Обмеження руху поїздів метро в Києві на пів року: що відомо

У Києві вводять тимчасове обмеження руху поїздів синьої гілки метро протягом пів року через ремонт перегінного тунелю між станціями “Деміївська” та “Теремки”. За інформацією пресслужби Київської міської державної адміністрації, обмеження вступить в силу з 9 грудня.

Поїзди будуть курсувати між станціями “Героїв Дніпра” та “Либідська”. Обмеження на ділянці “Теремки” – “Деміївська” вводяться через термінову необхідність ремонту перегінного тунелю. Рух поїздів на цьому відрізку буде повністю зупинено до завершення робіт.

Для забезпечення перевезення пасажирів у цей період передбачені дублюючі маршрути наземного транспорту від станції метро “Теремки” до “Либідської”. Також важливо відзначити, що станції метро “Деміївська”, “Голосіївська”, “Васильківська”, “Виставковий центр”, “Іподром” та “Теремки” продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Причина обмеження руху поїздів полягає в ризику втрати стійкості тунельних споруд через нерівномірні процеси розущільнення та навантаження на тунельну оправу. Перегінні тунелі були споруджені в період з 2008 по 2010 роки підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах пойми річки Либідь.

За попередніми розрахунками, роботи з відновлення триватимуть близько 6 місяців і будуть проведені на поверхні землі. Фахівці планують виконати необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування для визначення причин виникнення надзвичайної ситуації і виконання невідкладних заходів із стабілізації конструкцій та відновлення роботи лінії метро на цьому відрізку.

Це обмеження руху поїздів є вимушеним заходом для уникнення подальших проблем та забезпечення безпеки пасажирів у столиці.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ