АКТУАЛЬНО

Обшуки у Почаївській лаврі: СБУ на шляху до припинення російської ідеології

Сьогодні вранці Служба безпеки України (СБУ) розпочала обшуки в Почаївській Успенській лаврі, яка належить Українській Православній Церкві (Московського Патріархату). За інформацією, отриманою від джерел у правоохоронних органах, основною причиною візиту стало підозрюване поширення представниками лаври російської ідеології.

СБУ проводить обшуки в рамках законопроєкту, який Верховна Рада України прийняла за основу 19 жовтня і що передбачає припинення діяльності релігійних організацій, пов’язаних з Росією. Цей крок може стати ще одним кроком до офіційної заборони діяльності Української Православної Церкви (МП), контроль якої вже раніше піддавався перевіркам СБУ.

Почаївська Успенська лавра, розташована в Тернопільській області, перебуває під контролем УПЦ (МП) і є найбільшою православною святинею на заході України, займаючи друге місце за важливістю після Києво-Печерської лаври. На її території також розташована Почаївська духовна семінарія.

Раніше в Україні вже вводилися заборони для релігійних організацій, пов’язаних з Росією, у зв’язку з агресивними діями країни-агресора. Такі дії СБУ можуть бути пов’язані з офіційним припиненням діяльності Почаївської Успенської лаври на фоні сприяння російської ідеології та обвинувачень у співпраці з РФ.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ