АКТУАЛЬНО

Об’єкти, які відновлюються, повинні відповідати стандартам доступності до 2024 року

До закінчення наступного року відновлені об’єкти повинні відповідати стандартам доступності, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Протягом останнього року Міністерство розвитку громад впроваджує будівельні норми для лікарень та сховищ, що враховують нові європейські стандарти інклюзивності у таких будівлях і спорудах. Наступного року планується затвердження будівельних норм для закладів соціального захисту населення, спортивних центрів і встановлення ефективних механізмів контролю за виконанням всіх будівельних норм на законодавчому рівні.

У Міністерстві відновлення нагадують, що уряд вже зобов’язав підрядників дотримуватися норм доступності для маломобільних груп населення під час проєктування, будівництва і відновлення пошкоджених об’єктів. Крім того, команда міністерства активно сприяє навчанню фахівців у галузі містобудування, архітектури і транспорту за сучасними підходами до створення безбар’єрного простору.

В рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської “Без бар’єрів” була прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року, а реалізація проєктів Міністерства відбувається відповідно до цієї стратегії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ