АКТУАЛЬНО

Головна таємниця Ноєвого ковчега розкрита вченими

Археологічні дослідження на схилі гори Арарат у провінції Агри, Східна Туреччина, продовжують викликати інтерес вчених. Група археологів зі Стамбульського технічного університету та Університету Агри імені Ібрагіма Чечена вирушила в села Тельчекер та Узенгілі з надією виявити сліди Ноєвого ковчега.

Історія досліджень цієї області налічує вже 1959 рік, коли картограф Ільхан Дурупінар виявив на вершині гори слід, схожий на велике судно. Після сканування та вивчення георадарів вчені виявили під поверхнею “штучну конструкцію у формі корабля”. Незважаючи на ці знахідки, багато хто сумнівається у зв’язку з пошуками Ноєвого ковчега.

Нещодавні розкопки в Тельчекері та Узенгілі надали нові дані. Зразки гірських порід і грунтів із району, де раніше було знайдено передбачувані руїни ковчега, містять сліди обробленої глини та залишки морських організмів. Попередні результати датування цих зразків свідчать про період енеоліту, що збігається з часом Всесвітнього потопу, визнаного більшістю вчених. Це може стати доказом того, що ковчег Ноя справді причалив до Арарату за часів відступу води. Однак для остаточних висновків потрібні глибші дослідження, які вчені планують провести наступного року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ