АКТУАЛЬНО

Орбан поділився інсайдом стосовно планів Трампа на Україну

У разі перемоги на президентських виборах у США в листопаді 2024 року Дональд Трамп негайно ініціює мирні переговори між Росією та Україною. Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після приватних розмов із кандидатом від республіканців. Орбан стверджує, що Трамп уже має детально розроблений план для цього.

Стратегія Трампа щодо мирних переговорів

За словами Орбана, Трамп планує відразу після перемоги на виборах розпочати переговори для мирного врегулювання конфлікту. Це може суттєво змінити геополітичну ситуацію в Європі. У зв’язку з цим Орбан закликає Європейський Союз відновити прямі дипломатичні контакти з Росією та розпочати переговори з Китаєм, щоб знайти шляхи до мирного врегулювання війни в Україні.

У приватному листі до лідерів ЄС Орбан висловив стурбованість потенційними змінами у фінансовій підтримці України з боку США та ЄС у разі перемоги Трампа. “Я більш ніж переконаний, що в разі перемоги президента Трампа пропорція фінансового тягаря між США та ЄС значно зміниться в невигідний для ЄС бік, коли йдеться про фінансову підтримку України”, – цитує лист Орбана “The Financial Times”.

Орбан критикує поточну стратегію ЄС, яка, за його словами, копіює політику США щодо війни, і закликає до розробки незалежної європейської стратегії. “Наша європейська стратегія в ім’я трансатлантичної єдності копіює провоєнну політику США”, – зазначив Орбан. “До цього часу у нас не було суверенної та незалежної європейської стратегії або плану політичних дій. Я пропоную обговорити, чи доцільно продовжувати цю політику в майбутньому”.

Орбан вважає, що ЄС має шанси для зниження напруженості та ініціювання мирних переговорів. “Ми можемо знайти вікно можливостей із сильним моральним і раціональним підґрунтям, щоб розпочати новий етап у нашій політиці … докласти зусиль для зниження напруженості та/або створення умов для тимчасового припинення вогню та/або початку мирних переговорів”, – запропонував угорський прем’єр лідерам ЄС.

Що буде згодом і як насправді поведе себе Трамп можна буде дізнатися лише згодом. І лише в тому випадку, ЯКЩО Трамп переможе на виборах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ